Preşedintele american Donald Trump l-a întrecut pe Papa Francisc şi a devenit cel mai urmărit lider mondial pe Twitter, potrivit unui organism de monitorizare a reţelei de socializare, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump este urmărit pe Twitter de aproximattiv 40 de milioane de abonaţi şi a urcat în weekend în fruntea listei de 890 de conturi ale unor lideri mondiali, inclusiv şefi de stat şi de guverne, pe care o urmăreşte Twiplomacy, a precizat organismul.

Papa are doar cu ceva mai puţini abonaţi ai conturilor sale în toate limbile.

Fondatorul Twiplomacy, Matthias Luefkens, şeful diviziei digitale a Burson Marsteller EMEA, a recunoscut că multe conturi pot fi inactive sau “bots”.

Pe listă nu apare însă fostul preşedinte american Barack Obama, al cărui cont are peste 95 de milioane de abonaţi.

Trump a anunţat frecvent politici guvernamentale sau a făcut declaraţii controversate pe Twitter.

Luefkens a declarat miercuri că tweet-urile lui Trump antrenează multe ”interacţiuni” şi că se aşteaptă ca liderul american să-şi trâmbiţeze succesul.

”Lui (Donald Trump) chiar îi place mărimea mulţimii” care-l urmăreşte pe reţeaua de socializare, a apreciat Luefkens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.