Donald Trump a anunţat că a dispus o consolidare a programului de verificare a străinilor care vor să intre pe teritoriul Statelor Unite în urma atentatului de la New York, soldat cu opt morţi şi 11 răniţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI UPDATE - Un bărbat a intrat cu maşina pe o pistă de biciclete în Manhattan. Opt persoane au fost ucise şi 11 rănite. Incidentul, considerat terorist. Reacţia lui Trump. Cine este atacatorul. El susţine că a acţionat în numele ISIS. FOTO, VIDEO

”Tocmai am ordonat (Departamentului) Securităţii Interne să ne consolideze programul de verificare, deja extrem”, a scris Trump marţi seara pe Twitter.

”Să fii politic corect este bine, dar cu privire la asta!”, a adăugat el.

Trump a anunţat în mai multe rânduri, prin mesaje postate pe Twitter, că interzice prin decret intrarea în Statele Unite a cetăţenilor mai multor ţări şi a tuturor refugiaţilor.

Aceste decizii au fost atacate în mod sistematic în justiţie.

Curtea Supremă a autorizat până la urmă, în iunie, o implementare parţială, care urmează să lase timp oficialilor din cadrul serviciilor de imigraţie americane să revizuiască procedurile şi metodele de verificare a antecedentelor călătorilor.

Săptămâna trecută, Casa Albă a anunţat că Statele Unite vor accepta din nou refugiaţi, după patru luni de suspendare foarte controversată - cu excepţia celor care provin din 11 ţări considerate ”de mare risc”, marea majoritate cu populaţie majoritar musulmană.

În afara decretului cu privire la imigraţie, care a provocat numeroase controverse, Statele Unite cer de săptămâna trecută companiilor aeriene care operează zboruri către Statele Unite să impună controale se securitate mai stricte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.