Preşedintele american Donald Trump a subliniat vineri că relaţiile sale cu liderul nord-coreean Kim Jong Un sunt ”foare bune”, în pofida eşecului specaculos al summitului de la hanoi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”(Sunt) fericit că m-am întors din Vietnam, un loc fantastic”, a anunţat joi seara (ora locală) pe Twitter Trump, întors la Washington.

”Am avut adevărate negocieri pe fond cu Kim Jong Un: noi ştim ce vor ei, iar ei ştiu ceea ce trebuie să obţinem noi”, a adăugat el.

”Relaţiile sunt foarte bune, vom vedea ce se va întâmpla”, a conchis el, reluând o formulă pe care o foloseşte foarte des în dosarul nord-coreean.

La opt luni după primul lor summit, în Singapore, cei doi lideri au parcurs amândoi un drum lung până la cel de-al doilea tête-à-tête consacrat spinosului dosar al ”denuclearizării” Coreei de Nord.

Însă întâlnirea s-a terminat brusc, iar ei s-au despărţit fără declaraţia comună prevăzută iniţial.

Cele două tabere aruncă una pe cealaltă vina eşecului.

Trump a declarat că Phenianul a cerut ridicarea tuturor sancţiunilor care i-au fost impuse din cauza programelor sale nuclear şi baltistic - interzise.

Nordul a dat asigurări că a cerut doar o ridicare ”parţială” a acestor restricţii.

Summitul de la Hanoi a fost o ”reuşită”, apreciază, însă, agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA, adăugând că cel mai puternic om de la Phenian i-a propus lui Donald trump o nouă întâlnire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.