Cele două vagoane ale trenului cu propan şi gaz petrol lichefiat care au explodat în nord-estul Bulgariei ar fi lovit fire electrice, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ora locală şi a României 5.40, două dintre cele 26 de vagoane încărcate cu propan şi gaz petrol lichefiat ale unui tren au deraiat şi au explodat, la Hitrino, în apropiere de localitatea Şumen.

Deflagraţia a distrus cel puţin 20 de clădiri, printre care sediul Primăriei şi mai multe locuinţe.

Cel puţin patru oameni au murit, iar alţi 25 au fost răniţi şi transportaţi la spital, o parte dintre ei în stare gravă. Douăsprezece persoane au fost scoase de sub dărâmături.

Toate ambulanţele din oraşele din apropiere - Razgrad, Şumen and Targovişte – au fost trimise la faţa locului, a precizat şeful Departamentului de Pompieri din Bulgaria, Nikolai Nikolov.

El a precizat că autorităţile evacuează în prezent zona, iar drumurile spre sat sunt închise circulaţiei publice.

Circa 150 de pompieri au fost trimişi la faţa locului. Ei au reuşit să controleze incendiul, însă nu l-au stins deocamdată.

Autorităţile au anunţat că nu se aşteaptă la noi explozii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.