Cel puţin 33 de persoane au murit, iar alte 18 au fost date dispărute după cele mai intense ploi înregistrate la Beijing, anunţă miercuri autorităţile, un bilanţ care aproape s-a triplat de marţea trecută, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de persoane au murit în inundaţii în nordul Chinei.

Vineri, Beijingul anunţa că în iulie catastrofele naturale s-au soldat cu 147 de morţi sau dispăruţi.

”Aş vrea le transmit condoleanţe profunde celor care au murit în exerciţiul funcţiunii şi victimelor nefericite”, declară într-o conferinţă de presă transmisă în direct de televiziunea publică CCTV viceprimarul Beijingului Xia Linmao.

În procincia vecină Hebei, 15 persoane au murit, iar alte 22 au fost date dispărute.

În nordul ţării, la jalin, 14 persoane au murit, iar una a fost dată dispărută duminică.

”Încă mi-e frică când îmi amintesc recentele inundaţii”, declară agenţiei guvernamentale de presă China Nouă un ofiţer de poliţie din satul Jiangxi (sud-est), Zheng Xiaokang.

Milioane de oameni au fost afectaţi de fenomene meteorologice extreme şi valuri de caniculă prelungite în întreaga lume, în ultimele săptămâni, evenimente care, potrivit unor cercetători, sunt exacerbate de modificările climatice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.