Treizeci de membri ai Parlamentului iranian au fost testaţi pozitiv covid-19, cu varianta omicron a SARS-CoV-2, şi au fost plasaţi în carantină, anunţă duminică deputatul Abolfasl Abutorabi, relatează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentul iranian vrea să-i testeze covid-19 pe toţi cei 290 de parlamentari, pentru a împiedica alte infectări, anunţă Abutorabi, potrivit agenţiei iraniene de presă Fars.

Un val de indignare a cuprins Iranul, în ultimele săptămâni, după dezvăluirea faptului că parlamentarii nu respectă restricţiile anticovid.

Iranul a fost foarte afectat de pandemia covid-19 până la jumătatea anului trecut, însă situaţia s-a îmbunătăţit în urma unei accelerări a campaniei de vaccinare antcovid.

Peste 60% dintre cei 84 de milioane de iranieni au fost vaccinaţi complet anticovid, iar peste 16 milioane de doze ”booster” au fost administrate.

Însă Guvernul plănuieşte să impună o nouă carantină, din cauza răspândiri rapide a variantei omicron a SARS-CoV-2 şi în urma unei creşteri constante a bilanţului îmbolnăvirilor.

Iranul înregistrează, de la apariţia epidemiei, în februarie 2020, peste 132.000 de morţi din cauza covid-19 şi peste 6,3 milioane de îmbolnăviri.

Milioane de iranieni sunt afectaţi puternic de consecinţele economice ale pandemiei covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.