Trei persoane au fost rănite miercuri, într-o explozie accidentală de gaze naturale, în oraşul vechi, la Havana, la 800 de metri de Hotelul de lux Saratoga, distrus aproape în întregime într-o explozie de gaze naturale vineri, anunţă autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Răniţii sunt un bărbat, fiul său minor şi un vecin, a declarat Yamila Velazquez, o reprezentantă a cartierului, la televiziunea de stat.

”Tatăl copilului a aprins becul şi a avut loc o explozie. Vecinul a fost rănit la picioare şi la mâini”, a anunţat ea.

Această nouă explozie are loc la cinci zile după o explozie mult mai puternică - care a distrus emblematicul Hotel Saratoga în acelaşi cartier -, soldată cu cel puţin 43 de morţi şi 54 de răniţi, potrivit unui ultim bilanţ provizoriu.

Cei trei răniţi au fost conduşi la spital de către vecini, iar pompieri au întrerupt alimentarea cu gaze naturale în cartier.

”Au fost pagube în partea de sus şi în spatele imobilului, dar şi într-o casă vecină”, precizează Yamila Velazquez.

La 800 de metri distanţă, salvatori continuau miercuri să caute în dărâmăturile Hotelului Saratoga, spulberat de o explozie în timp ce era aprovizionat de un camion-cisternă, cu doar câteva zile înante să fie redeschis publicului, la doi ani după ce a fost închis din cauza pandemiei covid-19 şi unor lucrări de renovare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.