Trei persoane au murit în urma unor ploi puternice în estul şi centrul Cubei, care au cauzat pagube materiale importante şi au antrenat evacuarea a mii de locuitori, anunţă autorităţile,. relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste precipitaţii, care au început joi, s-au atenuat luni, însă operaţiuni de salvare continuau în mai multe provincii din estul insulei - Holguin, Camagüey, Granma, Santiago de Cuba şi Las Tunas - dar şi în provincia ancti Spiritus, în centru.

Apărarea Civilă din Camagüey a anunţat luni într-un comunicat că un bărbat în vârstă de 56 de ani a fost găsit mort la un baraj şi că moartea unui bărbat în vârstă de 67 de ani era anchetată.

În Granma, aproape 7.500 de persoane au fost evacuate din domicilii, iar în provincia Las Tunas aproximativ 700 de hectare de culturi au fost devastate.

Autorităţile din Granma au anunţat vineri moartea prin înecare a unui bărbat în vârstă de 60 de ani.

”Ne vom reface, nimeni nu va fi uitat”, a promis duminică preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel.

Poduri, drumuri şi sisteme de canalizare au fost avariate de ploi, iar trenuri către est de la Havana au fost anulate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.