Secretarul de Stat american Rex Tillerson l-a catalogat pe preşedintele Statelor Unite Donald Trump drept un ”debil”, la finalul unei reuniuni, la Pentagon, în această vară, şi a ameninţat că demisionează, în perioada respectivă din cauza disensiunilor profunde cu şeful statului, dezvăluie NBC News, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit postului, care citează oficiali americani de rang înalt, vicepreşedintele Mike Pence s-a întâlnit cu şeful diplomaţiiei la câteva zile după această reuniune agitată, care a avut loc pe 20 iunie, pentru a-i cere să fie mai respectuos faţă de preşedinte.

Este neclar dacă Donald Trump a fost pus la curent cu epitetul folosit de şeful său a diplomaţiei.

Potrivit NBC, Pence şi alţi reprezentanţi ai administraţiei au insistat ca Rex Tillerson să nu demisioneze.

Invitat miercuri dimineţa, în timp ce-l primea pe omologul său pakistanez la Washington, să spună dacă a avut în vedere să demisioneze în această vară, Tillerson nu a răspuns.

Contactate de către AFP, Casa Albă şi Departamentul de Stat nu au comentat imediat.

Un apropiat al secretarului de Stat a dezminţit însă în mod oficial articolul NBC cu privire la ameninţări cu demisia şi cu privire la faptul că Rex Tillerson l-ar fi catalogat pe Trump drept ”debil”.

”Uau, atâtea Ştiri False astăzi”, a scris miercuri dimineaţa pe Twitter locatarul Casei Albe.

”Nu contează ce spun sau ce fac, ei nu vor scrie şi nici nu vor spune vreodată adevărul. Presa Fake News a scăpat de sub control!”, a adăugat el, fără să se poată şti dacă se referea la acest articol sau la altele.

Ulterior el a acuzat NBC că este un post ”şi mai necinstit ca CNN”, catalogându-le drept o ”ruşine” şi atacându-le pe tema ratingurilor.

În alt mesaj, Trump afirmă că Tillerson şi Pence tocmai au ”respins total” articolul NBC şi a îndemnat postul să prezinte scuze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.