Mercurul din termometre a urcat duminică la 54,4°C, în Valea Morţii din California, aceasta fiind, probabil, una dintre cele mai ridicate temperaturi din istorie, de pe Terra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această temperatură, care urmează să fie verificată, a fost înregistrat de un sistem automat al National Weather Service (NWS), duminică, la ora 15.41 (18.41 GMT).

Organizaţia Mondială de Meteorologie, for specializat al Naţiunilor Unite, a anunţat că va verifica informaţia. "Ar fi cea mai mare temperatură de pe Terra din 1931", a anunţat organizaţia.

 

Situată în deşertul Mojaves, la vest de Las Vegas, Valea Morţii («Death Valley») deţine recordul de temperatură înregistrat pe Terra: 56,7°C, în iulie 1913. Mercurul din termometre a urcat până la 53,9°C şi în iulie 2013.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.