Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a pledat, în Italia, pentru oprirea migraţiei din Libia, pentru înfiinţarea unui Plan Marshall pentru Africa şi pentru o colaborare mai strânsă între forţele de ordine pentru evitarea atentatelor, relatează ANSA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a vizitat Task Force Frontex din Catania, împreună cu comandantul general al Gardei de Finanţe, Giorgio Toschi, directorul executiv al Frontex,Fabrice Leggeri şi directorul central pentru imigraţiei al Poliţiei de Frontieră, Massimo Botempi.

“Activitatea Frontex demonstrează fizic ce poate face Europa. Nu este suficient. Trebuie să facem mult mai mult. Trebuie să investim mai mult în Libia, să blocăm coridorul libian, aşa cum am făcut în cazul celui balcanic. Trebuie să lucrăm mult mai mult în Africa. Problema, în prezent, este de câteva mii de persoane. Mâine vor fi milioane de persoane”, a subliniat Tajani.

El a precizat că a mers în Catania pentru a exprima solidaritatea Parlamentului European pentru Frontex, “care reprezintă Uniunea, şi solidaritatea Europei faţă de Italia şi faţă de alte ţări ce reprezintă frontiera sudică a UE, frontieră care trăieşte momente deosebit de dificile”.

“Vrem că nu mai fie morţi în mare. Pentru acest lucru trebuie blocate plecările din Libia. Dar nu vrem nici să fie morţi în deşert. Deci trebuie create mai multe tabere de primire, nu pseudolagăre, cu hrană şi pentru copii şi femei, cu măsurile de protecţie adecvate şi cu condiţii de viaţă omeneşti pentru persoanele care scapă de diferite dificultăţi”, a cerut oficialul UE.


Tajani a propus un Plan Marshall pentru Africa. “Este nevoie de o strategie adevărată europeană, cu participarea Naţiunilor Unite, pentru a contribui la dezvoltarea Africii şi pentru a evita ca oamenii să mai fugă de acasă », a subliniat el.

Preşedintele Parlamentului Europeană a apreciat că, după rezolvarea situaţiei de urgenţă, va fi nevoie de o strategie pentru dezvoltarea durabilă a Africii.

Tajani a vorbit în Catania şi despre intensificarea terorismului. “Suntem atacaţi. Italia este o ţară a Uniunii Europene şi sediul creştinismului, unde este risc de atentate. Este nevoie să fim vigilenţi, ca în toată Europa”, a afirmat el, amintind că Europol a propus un “FBI european” care să lupte împotriva riscului de atentate.

Oficialul UE a avertizat că nu tebuie să mai “carenţe de colaborare” între forţele de ordine, cum s-a întâmplat în Spania între poliţia catalană şi cea naţională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.