”Sute” de membri ai forţelor de securitate afgane, care s-au retras în apropiere de aeroportul din Kunduz după căderea în weekend a oraşului, situat în nord-estul Afganistanului, s-au predat miercuri talibanilor, potrivit unui consilier provincial, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această (miercuri) dimineaţa, sute de militari, poliţişti şi membri ai forţelor de rezistenţă (miliţii) care eraupostaţi la aeroport s-au predat talibanilor împreună cu echipamentul pe care-l deţineau”, a declatat AFP un consilier din provincia Kunduz, Amruddin Wali.

”Majoritatea militarilor care erau postaţi în aeroport se predau”, a confrmat AFP un militar prezent la faa locului, care a cerut protecţia anonimatului.

”Talibanii ne încercuiau. Trăgeau cu obuze în noi. Nu exista nicio cale de a răspunde”, a justificat militarul citat.

”Unitatea mea, de 20 de militari, trei vehicule de tip Humvee şi patru camionete tocmai s-a predat. Aşteptăm să ne obţinem scrisoarea de iertare (în care se arată că sunt graţiaţi). Există o coadă mare (pentru obţinerea acestei scrisori)”, a adăugat el.

Talibanii deţin de-acum controlul asupra unui număr de nouă dintre cele 34 de capitale provinciale din Afganistan.

Toate aceste capitale au căzut ca nişte piese de domino. Şapte dintre ele se află în nordul Afganistanului, o regiune care se opune în mod tradiţional talibanilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.