Sud-coreenii au primit cu aplauze, îmbrăţişări şi selfie-uri vineri decizia Parlamentului de a aproba moţiunea de demitere a preşedintei Park Geun-hye, implicată într-un scandal de corupţie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numeroşi manifestanţi s-au strâns în faţa sediului Adunării Naţionale pentru a aştepta rezultatului votului.

“Mă simt extraordinar”, a spus un fermier de 54 de ani, Im Chae-jum. “Cred că (moţiunea – n.r.) va fi aprobată, dar, indiferent ce se va întâmpla în Parlament, o vom doborî pe Park Geun-hye prin puterea poporului, a adăugat el înainte de vot.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Oamenii au fluturat bannere şi drapele, iar o parte dintre ei s-au urcat pe un tractor cu care un grup de fermieri a blocat drumul în faţa legislativului.

 

Alţii şi-au făcut selfie-uri în faţa unui banner pe care scria “Felicitări pentru demiterea lui Park Geun-hye; acum să o trimitem la închisoare”.

Choi Ji-young, mama unui copil care a murit în 2014 pe un feribot care s-a scufundat, a urmărit votul de la unul dintre balcoanele din sala de plen. Ea a dansat şi a cântat la ieşirea din clădire.

“Am strigat ‘Ura!’”, a spus ea. “Va fi o şansă pentru a lămuri ce s-a întâmplat în dezastru şi pentru a o trage pe Park şi pe apropiaţii ei la răspundere”, a adăugat ea.

Evenimentele legate de scufundarea feribotului, soldată cu peste 300 de morţi, majoritatea elevi, a umbrit preşedinţia lui Park.

“Acum mă simt bine”, a spus Choi, ţinând în mână un trandafir roşu cu o panglică galbenă, simbolul protestelor anti-Park. “Ar trebui să meargă la închisoare”, a adăugat ea.

Rata de aprobare a lui Park era de numai 5% într-un sondaj publicat vineri dimineaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.