Statele Unite nu vor o ”denuclearizare” ”progresivă” a Coreei de Nord, a anunţat luni emisarul special american Stephen Biegun, confirmând astfel faptul că Washingtonul vrea o dezarmate totală a Phenianului în schimbul unei ridicări a sancţiunilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biegun, care a dat asigurări că nu există vreun ”calendar artificial”, a reafirmat că administraţia lui Donald Trump doreşte să se ajungă la această ”denuclearizare definitivă şi în întregime verificată” până la ”sfârşitul primului mandat al preşedintelui”, în ianuarie 2021.

Acest lucru include, de la începutul negocierilor, programele de înarmare chimică şi biologică, a subliniat diplomatul american.

Însă nu poate exista un acord global, atât timp cât nu există un acord asupra fiecărui punct în parte, a insistat Biegun.

El a dat asigurări că Guvernul american este ”unit” în această poziţie.

Reprezentantul special al Statelor Unite a mai apreciat, în cadrul acestei conferinţe, organizate la Washington de cercul de reflecţie Carnegie, că s-au înregistrat ”progrese”, în pofida eşecului celui de-al doilea summit al lui Donald Trump cu Kim Jong Un, la sfârşitul lui februarie, la Hanoi, în Vietnam.

”Uşa rămâne deschisă” unei continuări a negocierilor cu Phenianul, a dat asigurări Stephen Biegun, însă ”nord-coreenii trebuie să fie total angajaţi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.