Ambasadoarea Statelor Unite la ONU Linda Thomas-Greenfield a acuzat miecuri Rusia de faptul că vrea să folosească armament interzis de Convenţia de la Geneva, în ofensiva masivă din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se pare că Rusia se pregăteşte să-şi crească brutalitatea campaniei împotriva Ucrainei”, a acuzat ea în Adunarea Generală (AG) a ONU, în timp ce mai multe oraşe ucrainene erau bombardate de către armata rusă.

Armata rusă comasează, de asemenea, trupe în jurul Kievului.

”Am văzut înregistrări video cu forţe ruse care transportă în Ucraina armament mortal care nu are ce căuta pe câmpul de luptă”, a denunţat ea.

Ambasadoarea americană a evocat în acest armament cu submuniţie şi bombe termobarice, ”interzise de Convenţia de la Geneva” şi care un potenţial devastator.

Linda Thomas-Greenfield a evocat, de asemenea, imagni ale unui impresionant convoi rus care ”înaintează” către capitala ucraineană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.