Străzile din oraşul Santa Clara, din California, au fost acoperite de spumă, după ce sistemul de stingere a incendiilor dintr-un hangar de la aeroportul international San Jose s-a defectat, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mii de litri de spumă antiincendiu au fost pompaţi în hangarul de 18 metri înălţime, şi s-au revărsat pe străzile din jur, prin fantele de ventilaţie, au anunţat autorităţile.

„Ceva a declanşat sistemul (antiincendiu – n.r.)”, a declarat căpitanul de Pompieri Mitch Matlow, ajuns la faţa locului. “Din câte ştiu eu, nu a fost nici un incendiu, nu a fost nicio scurgere de combustibil. Dar nimeni nu poate intra în clădire, pentru că se află încă spumă în clădire”, a adăugat el.

Hangarul afectat se află în partea opusă a aeroportului faţă de terminale, „deci nu există nici un impact pentru operarea zborurilor”, a dat asigurări o purtătoare de cuvânt a aeroportului internaţional San Jose, Sabrina Lochner.

Populaţia a fost sfătuită să nu atingă spuma, pentru că este iritantă. Însă nu toată lumea a ascultat avertismentele, iar mai mulţi oameni s-au jucat în ea.

De asemenea, echipele de intervenţie au blocat canalizarea, pentru ca substanţa să nu ajungă în râurile şi părâurile din zonă.

Spuma va fi îndepărtată cu apă sub presiune, ce va fi strânsă apoi pentru a nu ajunge în pânza freatică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.