Germanii doresc ca noul lor guvern să se concentreze în 2022 pe combaterea pandemiei de coronavirus şi pe protejarea pensiilor, mai puţini oameni dorind ca Executivul să acorde prioritate crizei climatice, a arătat duminică un sondaj de opinie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sondajul realizat pentru ziarul Bild am Sonntag a arătat că 61% dintre cele 2.004 de persoane chestionate cred că combaterea pandemiei este cea mai importantă sarcină a guvernului, urmată de asigurarea pensiilor.

De asemenea, germanii doresc ca guvernul să se ocupe de deficitul de personal din casele de bătrâni, să ofere locuinţe la preţuri accesibile şi să limiteze creşterea preţurilor la energie.

Abordarea impactului schimbărilor climatice se află doar pe locul şase în lista lor de priorităţi.

Preocuparea directă şi concretă faţă de mod de existenţă este înaintea preocupării adesea mai abstracte legată de consecinţele schimbărilor climatice”, a spus şeful Insa, Hermann Binkert.

Cancelarul Olaf Scholz a declarat în primul său discurs de Anul Nou că Germania doreşte să se folosească de preşedinţia Grupului celor Şapte (G7) mari economii ale lumii pentru a-l dezvolta într-un club de pionierat în eforturile de a obţine o creştere ecologică şi o lume justă din punct de vedere social.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.