Autorităţile din Shanghai au cerut rezidenţilor din nouă dintre districtele oraşului şi din unele zone mai mici să facă teste pentru Covid-19 în perioada 26-28 iulie, a anunţat luni guvernul oraşului, în timp ce cazuri locale sporadice continuă să apară în centrul comercial chinez, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Shanghaiul a ridicat în iunie o carantină desfăşurată pe parcursul a două luni, dar a înregistrat cazuri zilnice de două cifre în ultimele săptămâni.

Oficialii se bazează pe runde repetate de testare în masă pentru a identifica infecţiile la persoane pe care le plasează rapid în carantină pentru a preveni răspândirea în continuare, în conformitate cu strategia ”zero cazuri” a Chinei, care cere ca fiecare criză să fie controlată cât mai repede posibil.

Noua campanie de testare, în timpul căruia rezidenţii din districte trebuie să treacă prin două teste pentru Covid-19 într-o perioadă de trei zile, survine după mai multe alte campanii similare, de la începutul acestei luni.

În tot oraşul, locuitorii trebuie să fie testaţi cel puţin o dată pe săptămână pentru a-şi menţine accesul în locurile publice şi mijloacele de transport.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.