Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a acceptat demisia lui Kim Kyou-hyun, directorul National Intelligence Service (NIS), potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap, care nu oferă detalii, în plină ascensiune a tensiunilor cu Coreea de Nord vecină pe tema programelor nuclear şi balistic, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alţi doi conducători ai NIS au demisionat, potrivit Yonhap.

Aceste demisii par să aibă legătură cu probleme legate de gestionarea personală, care agită agenţia din iunie, scrie presa locală.

Aceste demisii au loc în contextul în care Coreea de Nord îşi accelerează dezvoltarea programelor de înarmatre.

Phenianul a reuşit, la ânceputul săptămânii, să plaseze pe orbită primul satelit militar de spionaj nord-coreean.

Kim Kyou-hyun, un diplomat de carieră, care a fost adjunctul consilierului în probleme de securitate naţionmală, a fost numit în funcţie în mai 2022, în urma instalării la putere a preşedintelui conservator Yoon Suk-yeol.

Potrivit biroului preşedinţiei, citat de Yonhap, Kim Kyou-hyun a lucrat la ”restabilirea reputaţiei NIS ca principala agenţie de informaţii şi de securitate din ţară” după instalarea noului Guvern sud-coreean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.