Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski denunţă o decizie ”ilogică” a secretarului general al ONU Antonio Guterres de a efectua mai întâi o vizită la Moscova, marţi, iar două zile mai târziu o vizită la Kiev, relatrează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este pur şi simplu greşit să te duci mai întâi în Rusia, iar apoi în Ucraina”, a denunţat într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o într-o staţie de metrou sâmbătă seara Zelenski.

”Nu există nicio dreptate şi nicio logică în această ordine”, a deplâns el.

”Îl vom primi. Am acţionat pentru ca să-şi schmbe poziţia şi să suţină mai puternic Ucraina. Nu poţi să ai aceeaşi atitudine faţă de agresor şi faţă de victimă, deci faţă de Rusia şi Ucraina. Rusia a adus războiul în Ucraina”, a declarat el.

”Adevărul este 100% de partea Ucrainei”, a apreciat Zelenski.

Antonio Guterres ”ar trebui mai întâi să vină în Ucraina, la masacre, pe teren, pentru a avea o percepţie a realităţii foarte precisă”, şi-a exprimat regretul şeful statului ucrainean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.