Valurile de căldură care au cuprins Europa în această vară au adus nu doar temperaturi ridicate record şi câmpuri pârjolite: apele afectate de secetă ale râului Po al Italiei sunt atât de scăzute încât au scos la iveală o bombă scufundată din Al Doilea Război Mondial, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Experţii militari au dezamorsat şi au efectuat duminică o explozie controlată a bombei de 450 kg, care a fost descoperită pe 25 iulie, în apropiere de satul nordic Borgo Virgilio, aproape de oraşul Mantua.

”Bomba a fost găsită de pescari pe malul râului Po, din cauza scăderii nivelului apei, ca urmare a  secetei”, a spus colonelul Marco Nasi.

Dezamorsarea bombei nu a fost o sarcină uşoară.

Aproximativ 3.000 de persoane care locuiesc în apropiere au fost evacuate pentru operaţiunea de eliminare, a spus armata.

Circulaţia în spaţiul aerian al zonei a fost oprită, iar navigaţia de-a lungul acelei porţiuni a căii navigabile, precum şi traficul pe o linie de cale ferată şi pe un drum din apropiere au fost oprite la rândul lor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.