Cel puţin şase persoane au fost ucise şi 16 rănite într-un bombardament rusesc asupra oraşului Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, au anunţat autorităţile locale, citate de Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul din Harkov, Igor Terejov, menţionase iniţial pe Telegram un bilanţ de trei morţi şi zece răniţi, înainte ca guvernatorul regional Oleg Sinegoubov să-l revizuiască în creştere.  

"Din nefericire, numărul morţilor şi răniţilor în urma bombardamentelor (...) a crescut: şase persoane au murit, şaisprezece au fost rănite", a declarat Oleg Sinegoubov pe Telegram.  

"Există un incendiu puternic la locul loviturii, într-o clădire de apartamente", a adăugat Igor Terekhov. 

 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că atacul a "distrus în totalitate" o clădire de apartamente.  

"Un atac josnic şi cinic asupra civililor, care nu are nicio justificare şi care demonstrează neputinţa agresorului", a scris el pe Telegram.  

"Nu vom ierta, ne vom răzbuna", a adăugat preşeintele.  

Situat la aproximativ 40 de kilometri de graniţa cu Rusia, în nord-estul Ucrainei, oraşul Harkov a fost bombardat în mod regulat de armata rusă de la începutul invaziei, la sfârşitul lunii februarie, însă trupele Moscovei nu au reuşit niciodată să cucerească oraşul. 

Sute de civili au fost ucişi în regiunea Harkov de la începutul războiului, potrivit numărătorii autorităţilor. 

În prezent, forţele ruseşti îşi concentrează ofensiva în estul şi sudul Ucrainei. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.