Cadavre ale unui număr de şase persoane au fost descoperite într-un subsol, la periferia Kievului, de unde s-a retras la sfârşitul lui martie armata rusă, anunţă marţi Parchetul General ucrainean, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Corpurile unui nunmăr de şase civili care prezentau urme de răni împuşcate au fost descoperite în subsolul unei case”, anunţă într-o postare pe Telegram parchetul.

Parchetul postează o imagine cu aceste cadavre şi anunţă că a deschis o anchetă.

”Potrivit primelor elemente ale anchetei, militari ai Federaţiei ruse au asasinat civili în satul Şevcenkovo, în districtul Brovarî, în apropiere de Kiev”, anunţă parchetul.

Sute de cadavre ale unor civili au fost găsite în ultmele zile, potrivit autorităţilor ucrainene, în localităţi situate în jurul Kievului, inclusiv la Bucea, după retragerea trupelor ruse din această regiune, la sfârşitul lui martie.

Moscova a anunţat că se concentrează asupra estului Ucrainei, unde află reguni separatiste proruse, o parte a ţării care a devenit o ţintă prioritară a Kremlinului, ceea ce face Kievul să se teamă de o ofensivă rusă majoră ”foarte curând”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.