Armata ucraineană anunţă luni ”tiruri intensive” ale forţelor ruse în apropiere de Robotîne, o localitate situată în regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei, recucerită în contraofensiva ucraineană din vară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Inamicul a efectuat zece tentative eşuate împotriva poziţiilor forţelor (ucrainene) ale apărării în zona Robotîne. Aici situaţia este schimbătoare, inamicul efectuară tiruri susţinute”, anunţă un purtător de cuvânt militar ucrainean în această regiune, Dmitro Lîhovî.

Potrivit lui Lîhovî, armata ucraineană a respins atacuri ”cu un număr important de vehicule blindate”, însă ruşii atacă acum cu ”grupuri mici de asalt în afară de vehicule blindate” şi o aviaţie care ”operează în mod activ”.

Canalul Telegram DeepState - apropiat armatei ucrainene - anunţa duminică seara că Rusia a reuşit să străpungă apărarea ucraineană la Verbove, la câţiva kilometriest de Robotîne.

Alt canal Telegram, Rybar - apropiat forţelor ruse - scrie că ruşii au deschis un cap de pod la periferia de sud a Robotîne.

AFP scrie că nu a putut să verifice aceste informaţii pe câmpul de luptă.

Robotîne a fost recucerit de forţele ruse în august, o operaţiune catalogată la acea vreme drept un succes major în contraofensiva împotriva forţelor ruse.

Aceste atacuri în această parte a frontului de sud au început în weekend, când armata rusă a cucerit Avdiivka, situat la 150 de kilometri nord-est de Robotîne, după patru luni de asalt continuu.

În sectorul Avdiivka, ”ruşii se regrupează, şi-au atins obiectivele tactice”, şi ”probabil îşi vor trasfera unităţile (de la Avdiivka) către alte sectoare”, apreciază Dmitro Lîhovî.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.