Negocieri au avut loc loc joi, la Antalya, în Turcia, între şefii diplomaţiilor rusă Serghei Lavrov şi ucraineană Dmitro Kuleba, la care a asistat şeful diplomaţiei turce Mevlut Cavusoglu, într-o sală de conferinţe a unui hotel, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acestea sunt primele negocieri ruso-ucrainene la nivel înalt de la lansarea invaziei ruse a Ucrainei, în urmă cu două săptămâni.

Cavusoglu a anunţat că obiectivul reuniunii este să deschdă calea unui summit între preşedinţii rus Vladimir Putin şi ucranean Volodimir Zelenski, mediat de către preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Turcia, un stat membru NATO, care întreţine relaţii strânse cu Rusia, dar şi cu Ucraina, încearcă să medieze în războiul rus.

Ea se poziţionează ca parte neutră, care vrea să medieze negocieri între cele două părţi în conflict.

Aceste negocieri între Kuleba şi Lavrov au loc în marja unui Forum diplomatic.

Kuleba a anunţat că vrea să propună în întâlnirea cu Lavrov un summit Zelenski-Putin.

Ankara a denunţat acţiunile militare ale armateu ruse în Ucraina drept ”ilegale” şi ”inacceptabile” însă a subiniat că nu abandonează nici Rusia şi nici Ucraina.

”Principalul nostru scop este să-i aducem pe ceilideri împreună”, a declarat Cavusoglu, potrivit cotidianului Hurriyet, referindu-se la preşedinţii Turciei, Ucrainei şi Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.