Rusia cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU care să se pronunţe asupra ”provocărlor pline de ură” comise, potrivit Moscovei, de Ucraina la Bucea, unde trupe ruse sunt acuzate de atrocităţi împotriva civililor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În lumina provocărilor pline ură ale radicalilor la Bucea, Rusia a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, luni”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter adjunctul ambdadorului rus la ONU Dmitri Polianski.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a acuzat duminică pe liderii ruşi de ”tortură” şi ”crime”, în urma descoperirii, la Bucea, în regiunea Kiev, a unor gropi comune şi a sute de cadavre ale unor civili.

Moscova dezminte că a ucis civili.

Ministerul rus al Apărării anunţă că imagini cu cadavre pe străzle oraşului sunt ”o nouă producţie a regimului de la Kiev pentru presa occidentală”.

Un oficial din cadrul Guvernului Statelor Unite a denunţat această solicitare a Rusiei la Consiliului de Securitate al ONU.

”Rusia a recurs la acelaşi scenariu ca în Crimeea şi Alep. Obligată să apere ceea ce nu poate fi apărat (atrocităţile de la Bucea), Rusia cere o reuniune a Consliului de Securitate al ONU pentru a stinge indignarea şi a cere socoteală”, a denunţat duminică, într-un mesaj postat pe Twitter, o reprezentantă a Agenţiei americane pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Samantha Power, o fostă ambasadoare americană la ONU.

”Nimeni nu crede acest lucru”, a subliniat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.