Armata rusă a anunţat joi că a respins debarcarea unui comando al Forţelor Speciale ucrainene, în sudul Ucrainei ocupate, şi dă asigurări că a ucis ”până la 25 de militari” şi a luat prizonier un militar, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rua al Apărării a anunţat într-un comunicat că militari ruşi ”au distrus un grup de sabotaj ucrainean din cadrul celui de-al 73-lea Centru de Operaţiuni Speciale Navale, care a încercat să debarce de la bordul unor bărci cu motor rapide” în apropierea istmului Tendrivska, situat de-a lungul părţii ocupate a regiunii ucrainene Herson.

”În urma unei bătălii rapide, patru ambarcaţiuni din Grupul de Debarcare au fost distruse şi scufundate, iar o acincea s-a întors din drum”, anunţă ministerul.

”Pierderile inamicului se ridică la 25 de militari ucraineni. Un militar a fost luat prizonier”, anunţă armata rusă.

”MORŢI EROIC”, ANUNŢĂ KIEVUL

Forţele Speciale ucrainene au anunţat, la rândul lor, înr-un comunicat publicat în noaptea de miercuri spre joi că combatanţi din cadrul celui de-al 73-lea centru de Operaţiuni Speciale Navale au ”murit eroic într-o misiune de luptă”.

Ele nu dezvăluie numărul morţilor şi nici data morţii acestora.

Forţele Speciale ucrainene anunţau pur şi simplu că militarii au fost ucişi în timp ce acopereau ”retragerea forţelor principale ale grupului”, care a ”îndeplinit o misiune specială”.

Ucraina încearcă de mai multe luni să treacă fluviul Nipru, al cărui mal stâng (estic) este ocupat, în regiunea Herson, de armata rusă.

Forţele ucrainene au reuşit să stabilească cel puţin un cap de pod în apropierea satului Krînkî, mai la nord, în 2023, însă acesta nu a permis niciodată forţelor ucrainene să înainteze mai către sud.

Preşedintele rus Vladimir Putin anunţa în februarie că armata rusă a recucerit Krînkî, un anunţ dezminţit de către autorităţile ucrainene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.