Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, în cadrul unei ceremonii organizate la Kremlin, că populaţia din cele patru regiuni, Herson, Zaporojie, Lugansk şi Doneţk, a făcut o alegere istorică pentru generaţiile viitoare, referindu-se la rezultatul referendumurilor care, conform Rusiei certifică dorinţa de anexare. El invită Ucraina la masa negocierilor, subliiind însă că regimul de la Kiev va trebui să respecte ”voinţa poporului”. ”Ne vom proteja teritoriile folosindu-ne toate forţele şi vom face totul pentru securitatea oamenilor”, avertizează liderul rus. Putin şi liderii pro-ruşi din cele patru regiuni au semnat tratatele de anexare la Rusia în aplauzele celor prezenţi. Discursul preşedintelui rus, în care anunţă anexarea celor patru teritorii, rostit în faţa elitei politice de la Kremlin, a început cu o întârziere de 15 minute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Putin semnează documentele anexării regiunilor ucrainene Zaporijjea, Herson, Doneţk şi Lugansk
CITEȘTE ȘI UPDATE-Putin atacă, înainte să anexeze patru regiuni ucrainene, Occidentul şi ”dictatura dolarului”
CITEȘTE ȘI Rezultatul referendumurilor ruse de anexare din Ucraina ”nu va fi discutat” la negocieri, anunţă Putin. ”Oamenii din Herson, Doneţk, Lugansk devin cetăţenii noştri pentru întotdeauna!”

”Oamenii şi-au exprimat opţiunea şi este una definitivă”, a afirmat liderul rus.

El a mai declarat că încorporarea celor patru regiuni de către Rusia este dorinţa a milioane de oameni.

Putin susţine că oamenii din Donbas au fost „victimele atacurilor teroriste inumane organizate de regimul de la Kiev”.

”Sunt patru noi regiuni ale Rusiei”, a continuat liderul de la Kremlin, conform The Guardian.

Putin spune că „nu urmăreşte” să se întoarcă în trecut şi să reconstruiască Uniunea Sovietică, dar susţine că nu există „nimic mai puternic decât voinţa acestor oameni de a reveni la rădăcinile lor istorice”.

Vladimir Putin solicită Ucrainei să înceteze imediat toate acţiunile militare şi războiul „pe care l-a început în 2014”.

Kievul trebuie „să revină la masa negocierilor”, spune Putin.

”Suntem deschişi la acest lucru şi am afirmat asta de multe ori”, adaugă el.

Dar autorităţile ucrainene trebuie să „respecte expresia voinţei poporului”, spune Putin, făcând referire la referendumurile false organizate în teritoriile ucrainene în ultima săptămână.

”Ne vom proteja teritoriile folosindu-ne toate forţele şi vom face totul pentru securitatea oamenilor”, avertizează liderul rus.

Putin reia afirmaţiile  conform cărora Occidentul încearcă să slăbească Rusia şi să o îngenuncheze încă de la căderea Uniunii Sovietice.

”Occidentul caută noi oportunităţi de a ne lovi şi au visat mereu să ne fărâmiţeze statul în state mai mici care se vor lupta unul împotriva celuilalt”, declară el.

Vladimir Putin acuză Occidentul că este „lacom” şi că vrea ca Rusia să fie „colonia” sa:

”Ei nu vor să ne vadă o societate liberă. Vor să ne vadă ca pe o mulţime de sclavi”, spune el, continuând, în aplauzele sălii: ”Ei nu au nevoie de Rusia. Noi avem nevoie de Rusia!”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.