Autorităţile ruse au indicat marţi că cel puţin 101 de îngrijitori au murit din cauza coronavirusului în ţară de la începutul pandemiei, prima statistică oficială de acest gen, dar care este mult inferioară unei liste neoficiale păstrată de medici, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul oficial de 101 de cadre medicale decedate din cauza Covid-19 a fost raportat în timpul unei sesiuni a Parlamentului de către Liudmila Letnikova, înalt responsabil al Ministerului Sănătăţii, citată de agenţia de presă Interfax. 

Potrivit acesteia, ministerul înregistrează numărul de îngrijitori morţi din cauza coronavirusului, dar este prima dată de la debutul pandemiei că o astfel de informaţie este făcută public în Rusia.  

O altă listă, întocmită din aprilie de medicii ruşi, anunţa marţi că 293 de cadre medicale au murit de coronavirus în ţară, a treia ca număr de infecţii după Statele Unite şi Brazilia.          

Site-ul rus de informaţii Mediazona a anunţat 186 de cadre medicale decedate din cauza coronavirusului, excluzând din listă medicii care nu mai lucrau când au murit şi cei care se aflau în străinătate.

Preşedintele Vladimir Putin a spus marţi că vârful pandemiei a "trecut" în Rusia şi că situaţia rămâne "stabilă în general în ţară". Rusia a raportat mai mult de 362.000 de cazuri de coronavirus dintre care 3.807 decese.     

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.