Doi reprezentanţi ai mişcării”vestelor galbene” - Jérôme Rodrigues şi Maxime Nicolle - au fost plasaţi în arest prevenitv duminică, după ce au fost arestaţi în apropiere de Champs-Elysées, în marja defilării de Ziua Naţională a Franţei, a declarat o sursă de la Parchetul Parisului pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amândoi au fost plasaţi în arest preventiv din cauza ”organizării unei manifestaţii ilicite”, a precizat această sursă.

În total, zece persoane cu legături cu mişcarea ”vestelor galbene” se aflau în arest preventiv duminică, după ce au fost arestate în marja defilării pe Champs-Elysées cu ocazia sărbătorii naţionale franceze.

Eric Drouet, alt cap de afiş al mişcării, a fost reţinut duminică dimineaţa, însă decizia cu privire la o eventuală plasare a sa în arest preventiv nu fusese luată până la mijlocul zilei, porivit unei surse apropiate dosarului.

Contactatt de AFP cu privire la aceste arestări, Arie Alimi, avocatul lui Jérôme Rodrigues, a apreciat că este vorba ”în mod evident despre arestări ale unor opozanţi politici, din cauza calităţii lor de opozanţi politici”.

Câteva zeci de ”veste galbene” l-au fluierat duminică pe şeful statului francez Emmanuel Macron în timp ce parcurgea Champs-Elysées la bordul unui ”command car”, înaintea tradiţionalei defilări militare, a constatat AFP.

Grupuri mici de câteva zeci de ”veste galbene” - care nu purtau vesta fluorescentă - au încercat de asemenea să manifesteze în mai multe rânduri pe străzi din jurul Champs-Elysées - în timpul defilării şi după aceasta -, înainte să fie împiedicaţi rapid de către forţe de ordine care le-au blocat.

După opt luni de mobilizare, de la 17 noiembrie, mişcarea ”vestelor galbene” întâmpină dificultăţiîn a mobiliza. Sâmbătă au manifestat cţteva sute de persoane în mai multe oraşe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.