O relicvă care conţine o bucată de pânză cu o picătură de sânge aparţinând Papei Ioan Paul al II-lea a fost furată din Catedrala de la Koln, a anunţat duminică poliţia, relatează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Relicva Papei, care a decedat pe 2 aprilie 2005, se afla într-o capsulă de sticlă, într-un relicvariu, un container în care sunt păstrate astfel de relicve sfinte.

Capsula a fost furată undeva începând de sâmbătă şi până duminică dimineaţa din suportul în care era expusă, înşurubat în zidul catedralei, a precizat poliţia.

"Valoarea materială este foarte mică, însă pierderea este foarte mare", a declarat rectorul Gerd Bachner, îndemnând hoţii să înapoieze relicva.

Relicvele sunt părţi de corpi sau bunuri personale ale unui sfânt şi sunt venerate de credincioşi. Ioan Paul al II-lea a fost sanctificat de către Papa Francisc în aprilie 2014.

Relicvariul a fost realizat de către sculptorul Bert Gerresheim şi prezintă o imagine a lui Ioan Paul pe un crucifix în faţa intrării principale în Catedrala din Koln, o evocare a vizitei Papei în 1980.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.