Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a inspectat un „post de comandă” pe frontul din estul Ucrainei, a anunţat, sâmbătă, ministerul său, în timp ce bătălia pentru oraşul simbolic Bahmut se dezlănţuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat de presă, Ministerul rus al Apărării a indicat că Şoigu a „inspectat un post de comandă pe front”, în „direcţia Doneţk-Sud”, fără a preciza locul exact sau data acestei vizite.

Ministerul a publicat un videoclip în care îl arată pe Serghei Şoigu călătorind cu un elicopter, apoi vorbind - fără cască sau vestă antiglonţ - cu un soldat în faţa clădirilor avariate, sub paza unui soldat.

În acest videoclip, ministrul apare prezentând medalii soldaţilor ruşi. Potrivit ministerului, Serghei Şoigu a ascultat un raport de la comandantul grupului armat „Est”, general-colonelul Rustam Muradov. „Ministrul a acordat o atenţie deosebită organizării sprijinului deplin pentru forţele grupării”, a spus ministerul în comunicatul său de presă.

Această vizită are loc în timp ce lupte acerbe continuă pentru controlul Bahmutului, în regiunea Doneţk, o localitate cu valoare strategică limitată, dar care a devenit un simbol pentru că cele două părţi se confruntă acolo de mai multe luni. 

Cu o zi înainte, Evgheni Prigojin, şeful grupului paramilitare Wagner care se află în prima linie în bătălia de la Bahmut, a susţinut că oraşul a fost „înconjurat virtual” într-un videoclip în care a apărut în echipament de luptă, vizibil pe frontul ucrainean. 

Yevgeny Prigojine a criticat ferm, în mai multe rânduri, comanda forţelor regulate ruse, acuzând-o că nu îi sprijină suficient pe luptătorii lui Wagner. La sfârşitul lunii decembrie, Serghei Şoigu făcuse două astfel de vizite în zona „operaţiunii speciale” din Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.