Raportul procurorului special american Robert Mueller, ale cărui concluzii, foarte aşteptate, au fost prezentate joi, nu conţin ”vreo probă” a unui amestec rus în alegerile americane din 2016, a apreciat vineri Kremlinul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În mod general, raportul nu conţine, în continuare vreo probă argumentată care să demonstreze că Rusia ar fi intervenit în procesul electoral în Statele Unite”, a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Încă de la începutul acestei anchete, noi am spus că orice ar face anchetatorii, ei nu vot găsi nicio ingerinţă (...), pentru că nu a existat vreuna”, a continuat Peskov, apreciind că raportul ”confirmă acest lucru”.

În voluminosul său raport, fructul a 22 de luni de anchetă fără precedent, Robert Mueller confirmă existenţa a ”numeroase legături” între Rusia şi membri ai campaniei lui Donald Trump, însă apreciază că nu are vreo probă a vreunei complicităţi.

În raportul Mueller se apreciază însă că ”statul rus s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din 2016 în mod sistematic”, mai întâi prin intermediul unei campanii pe reţele de socializare care l-a favorizat pe Donald Trump, iar apoi prin piratarea e-mailurilor Partidului Democrat ale unui apropiat al lui Hillary Clinton.

Kremlinul a dezminţit mereu orice amestec, punând aceste acuzaţii pe seama luptei politice interne de la Washington.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.