Nouă ucraineni - inclusiv patru copii - au fost răniţi sâmbătă într-un bombardament rus în oraşul Voznesensk, situat în apropiere de o centrală nucleară în regiunea Mîkolaiv, anunţă guvernatorul regional Vitali Kim, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copiii - cu vârste cuprinse între trei şi 17 ani - ”se află toţi într-o stare gravă”, scrie pe Telegram Vitali Kim, care precizează că o fată şi-a pierdut un ochi în acest atac.

Voznesensk se află la aproximativ 20 de kilometri de Centrala Nucleară ucraineană Privdenukrainsk şi la aproximativ 70 de kilometri de Mîkolaiv.

Acest atac a atins un bloc şi mai multe case, la Voznesensk, care are aproximativ 30.000 de locuitori, precizează într-o postare pe Facebook Serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă, care publică imagini cu o clădire sfârtecată.

Regiunea Mîkolaiv, bombardată cu regularitate de către ruşi, se învecinează cu regiunea Herson, ocupată aproape în întregime de armata rusă de la lansarea invaziei ruse, la sfârşitul lui februarie.

”Voznesensk. Ţara teroristă numită Rusia a lovit un bloc”, denunţă pe Telegram şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene Andrii Iermak.

”Sarcina noastră este să facem astfel încât nu doar actuala generaţie de ruşi să fie trasă la răspundere, dar şi copiii şi nepoţii lor. Rusia va plăti totul”, afirmă el.

Armata ucraineană a anunţat sâmbătă, într-o postare pe Telegram, că a doborât patru rachete ruse de croazieră de tip Kalibr în apropiere de oraşul Dnipro, în zona central-estică, lansate de la Marea Neagră cu un sistem de apărare antiaeriană de tip S-300.

Primarul în exil al Melitopolului, un oraş din regiunea Herson, ocupată de ruşi, Ivan Fedorov, a anunţat tot sâmbătă, pe Telegram, că ucraineni au bombardat o bază militară rusă în acest oraş ocupat.

Pe teren, armata ucraineană a anunţat tentative ruse de ofensivă în regiunea Doneţk, în apropiere de localităţile Bahmut, Zaiţeve şi Kodema.

”Luptele continuă”, a anunţat într-un comunicat Statul Major ucrainean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.