Rusia a numit un nou comandant al Flotei ruse la Marea Neagră, a anunţat Ministerul rus al Apărării, după ce Ucraina a obţinut o serie de succese în această zonă, în pofida avantajului numeric rus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amiralul Aleksandr Moiseiev a fost, de asemenea, numit prin decret prezidenţial comandant al Flotei ruse, în locul lui Nikolai Evmenov, aflat în funcţie din 2019, a anunţat marţi ministerul.

leksandr Moiseiev a fost deja văzut în noau funcţie la o ceremonie, la jumătatea lui martie, în portul Kronstadt (nord-vest).

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a anunţat, într-o conferinţă telefonică cu Statul Major al forţelor armate, ”numirea” ”viceamiralului Serghei Pinciuk în postul de comandant al Flotei Mării Negre”, au anunţat marţi într-un comunicat serviciile acestuia.

Potrivit unei biografii postate pe site-ul ministerului, Serghei Pinciuk s-a născut în 1971 la Sevastopol, în Crimeea, peninsula ucraineană anexată în 2014 de Moscova.

În 2011 el a fost promovat în postul de comandant al bazei navale Novorosiisk, la Marea Neagră, iar în 2016 comandant al Flotei ruse la Marea Caspică.

Această schimbare la conducerea Flotei ruse la Marea Neagră intervine după o serie de succese ale Ucrainei în zonă, cu ajutorul unor dorne maritime şi rachete, care au obligat Marina rusă să se replieze.

Aceste atacuri au permis Ucrainei să scufunde sau să avarieze numeroase nave ruseşti şi să redeschidă un culoar maritim prin care să-şi exporte cerealele.

Forţele ucrainene au bombardat în septembrie 2023 cartierul general al Flotei ruse la Marea Neagră, la Sevastopol, între alte fapte de arme de la începutul războiului, la aproape un an după ce au scufundat Moskva, vasul amiral al flotei, în primăvara lui 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.