Preşedintele american Joe Biden îşi exprimă joi scepticismul faţă de armistiţiul ordonat de către omologul său rus Vladimir Putin în Ucraina, de Crăciunul după rit vechi, de vineri de la prânz şi până la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt reticent să răspund la orice spune Putin. Consider interesant acest lucru. Era pregătit să bombardeze spitale şi grădiniţe şi biserici pe 25 (decembrie) şi de Anul Nou”, declară presei şeful statului american.

”Vreau să zic, cred că încearcă să găsească puţin oxigen”, adaugă preşedintele american.

Vladimir Putin i-a ordonat vineri ministrului rus al Apărării Serghei Şoigu să ordone o încetare a focului în Ucraina timp de 36 de ore, de vineri de la prânz şi până la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Acest armistiţiu ar urma să le permită ortodocşilor să asiste la sliujba  de Crăciun, a anunţat într-un comunicat Kremlinul.

Ortodocşii de rit vechi sărbătoresc Crăciunul la 7 ianuarie.

MINISTERUL RUS AL APĂRĂRII ORDONĂ ARMATEI SĂ RESPECTE UN ARMISTIŢIU DE 36 DE ORE

Ministerul rus al Apărării a anunţat joi, într-un comunicat, că a ordonat armatei ruse să respecte un armistiţiu de 36 de ore, începând de vineri de la prânz.

”Conform instrucţiunilor preşedintelui (rus Vladimir Putin), s-au dat instrucţiuni trupelor să introducă un regim de încetarea focului timp de 36 de ore, începând de la ora 12.00, la 6 ianuarie, şi până la ora 24.00, la 7 ianuarie, de-a lungul întregii linii de contact între părţile din Ucraina”, precizează ministerul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.