Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat luni la telefon cu emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al Thani, care şi-a exprimat ”susţinerea” faţă de acţiunile liderului rus în timpul rebeliuni grupării paramilitare ruse Wagner, anunţă Kremlinul, o versiune extrem de diferită de cea a Qatarului, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Divanul emirului anunţă însă că şeicul ”a discutat despre ultimele evoluţii din Rusia”, a îndemnat la o soluţionare a diferendelor prin ”dialog şi mijloace diplomatice, soluţionarea disputelor internţaionale prin mijloace paşnice” şi la o descurajare a unei ”noi escaladări pe teren”.

Şeicul Tamim ”a reiterat poziţia Qatarului care îndeamnă la necesitatea respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei între frontierele sale internaţional recunoscute”.

Putin şi şeicul au decis să menţină vontactul în viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.