Rusia va opri livrările de gaze naturale către cumpărători din state ”neprietene” dacă acestea nu trec la plata în ruble de la 1 aprilie, anunţă preşedintele rus Vladimir Putin, vizând Uniunea Europeană (UE), relatează Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru a cumpăra gaze naturale ruseşti, ei trebuie să deschidă conturi în ruble în bănci ruseşti”, declară Putin joi, într-un discurs, în faţa unor oficiali, transmis în direct.

”Din aceste conturi vor fi plătite gazele naturale ruseşti începând de la 1 aprilie. Dacă nu se fac plăţi în acest fel, vom considera acest lucru o încălcare de către client a obligaţiilor pe care le are”, spune el.

Cumpărărtorii de gaze naturale ruseşti este necesar să deschidă conturi speciale la Gazprombank, banca Gazprom, controlată de stat, pentru ca valuta să fie schimbată în ruble la plata facturii, potrivit unui ordin semnat de către Putin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.