Procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan se declară vineri tot mai îngrijorat de evoluţiile din Ucraina şi îndeamnă părţile în conflict să respecte dreptul internaţional umanitar, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am urmărit (...) evoluţile recente din Ucraina şi din regiune cu o îngrijorare tot mai mare”, declară într-un comunicat Karim Khan.

El îndeamnă părţile în conflict să-şi respecte ”obligaţiile în virtutea dreptului internţaional umanitar”.

El avertizează că poate ancheta ”acte de genocid” şi ”crime de război”.

”Le reamintesc tuturor părţilor la ostilităţi pe teritoriul Ucrainei că biroul meu poate să-şi exercite competenţa şi să ancheteze orice acte de genocid, crime împotriva umanităţii sau de război comise pe teritoriul Ucrainei începând de la 20 februarie 2014”, avertizează el.

”Biroul meu va continua să monitorizeze situaţia în Ucraina”, insistă el.

”În exercitarea independentă şi imparţială a mandatului său, biroul meu rămâne deplin angajat în prevenirea atrocităţilor şi se asigură că persoane care se fac vinovate de asemenea crime dau socoteală”, avertizează Karim Khan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.