Procuratura federală germană a anunţat că a finalizat o evaluare de aproape patru ani a unor eventuale interceptări a telecomunicaţiilor germane de către servicii secrete din Statele Unite şi Marea Britanie şi că a conchis că nu există suficiente probe în vederea deschiderii unei anchete oficiale, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procuratura a examinat, între altele, materiale culese de o comisie parlamentară, rapoarte ale serviciilor germane de informaţii şi documente divulgate de fostul contractor al Agenţiei naţionale americane pentru Securitate (NSA) Edward Snowden, a precizat joi Frauke Koehler, o purtătoare de cuvânt a instituţiei.

”Documentele (examinate) nu au furnizat vreo informaţie despre măsuri concrete de interceptare care să fi fost realizate, iar astfel nu este posibil ca procurorii să deschidă o anchetă”, a declarat ea.

Această examinare a fost dispusă după ce Snowden a dezvăluit în 2013 amploarea unor programe americane de spionaj în întreaga lume. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.