Senatul american a votat, sâmbătă, pentru citarea unor martori în procesul de inculpare a fostului preşedinte american Donald Trump, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au fost 55 de voturi pentru şi 45 împotrivă. Cinci republicani - Susan Collins, Lisa Murkowski, Mitt Romney, Ben Sasse, Lindsey Graham - au votat la fel ca democraţii pentru ca moţiunea să treacă.

Graham şi-a schimbat votul în “da” în ultima clipă probabil pentru a-i susţine pe avocaţii lui Trump care vor şi ei să citeze martori.

Senatul urma să voteze sâmbătă pentru sau împotriva inculpării lui Donald Trump pentru incitare la insurecţie la Capitoliu, luna trecută, însă dorinţa democraţilor de a crema martori face ca procesul probabil să nu se încheie sâmbătă, deşi senatorii trebuie să voteze pentru aprobarea oricărui martor sau oricărei citări.

Potrivit nbcnews.com, liderul minorităţii din Senat, Mitch McConnell le-a comunicat colegilor săi republicani, printr-un email, că va vota pentru achitarea lui Donald Trump, el precizând că este convins că impeachment-ul este o metodă “în principal pentru înlăturare”, astfel că în acest caz “nu există jurisdicţie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.