Un ONG sud-african a anunţat duminică faptul că a primit o înregistrare video - drept probă de viaţă - a unui fotoreporter independent sud-african, răpit în ianuarie 2017, în nord-vestul Siriei, de către un grup de bărbaţi neindentificaţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A durat doi ani şi trei luni, dar, în sfârşit, (ONG-ul) Gift of the Givers a primit o probă de viaţă a jurnalistului Shiraaz Mohamed”, a anunţat un reprezentant al ONG-ului, Imtiaz Sooliman, într-un mesaj difuzat pe reţele de socializare.

Shiraaz Mohamed a fost răpit a 10 ianuarie 2017, în faţa unui spital aparţinând Gift of the Givers, la Darkush, un oraş situat la 100 de kilometri vest de Alep (nord), în apropiere de frontiera cu Turcia.

ONG-ul a anunţat, un an mai târziu, că a primit o probă indirectă potrivit căreia fotograful era în viaţă, sub forma unor răspunsuri la o serie de întrebări.

O înregistrare video de aproximativ 30 de secunde, în care Shiraaz Mohamed se exprimă în faţa unui bărbat înarmat şi care afişează data de 13 aprilie, a ajuns vineri în posesia rudelor acestuia, pe reţele de socializare, a anunţat duminică Imtiaz Sooliman.

”Înregistrarea video aduce informaţii semnificative”, a adăugat el, fără să dezvăluie vreun detaliu.

Numeroşi jurnalişti străini au fost răpiţi de către gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în Siria, de la începutul, în 2011, al războiului care devastează ţara, soldat cu peste 360.000 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.