Prinţesa moştenitoare Margareta de România a fost distinsă cu Medalia de Aur a Societăţii Naţionale a Semilunei Roşii din Iordania, în cadrul unei vizite în regatul haşemit, relatează agenţia iordaniană de ştiri Petra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prinţesa a fost primită luni de preşedintele Semilunei Roşii iordaniene Mohammad Al Hadid şi de membri ai conducerii Federaţiei Internaţionale a Societăţilor Crucii Roşii şi Semilunei Roşii (IFRC), din care organizaţia iordaniană face parte.

Ea a fost însoţită în cadrul acestei vizite de ambasadorul României în regat Nicolae Comănescu şi o delegaţie.

În cadrul reuniunii, Hadid a prezentat atât istoria şi activităţile umanitare ale IFRC la nivel local, regional şi internaţional, cât şi misiunea Federaţiiei care primeşte refugiaţi sirieni de la începutul războiului civil din Siria, în 2011.

Prinţesa moştenitoare Margareta a vizitat Spitalul Semilunei Roşii iordaniene. În cadru acestei vizite ea a fost informată despre rolul umanitar al spitalului în ajutorarea şi îngrijirea medicală a refugiaţilor sirieni în cadrul clinicilor societăţilor Semilunei Roşii kuwaitiene şi irakiene.

Hadid i-a decernat prinţesei Medalia de Aur a Semilunei Roşii iordaniene, cea mai înaltă distincţie acordată de organizaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.