Primul operator ucrainean de telefonie mobilă - Kyivstar - denunţă marţi un act de ”război” din partea Rusiei, în urma unui atac cibernetic care i-a paralizat marţi reţeaua şi care i-a ”distrus parţial” infrastructura informatică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este vorba despre un război care nu se defăşoară doar pe câmpul de luptă, ci şi în spaţiul virtual şi, din nefericire, am fost atinşi de acest război”, anunţă la televiziunea naţională CEO-ul grupului Kyivstar, Aleksandr Komarov.

Ucraina suspectează Rusia de faptul că se află la originea acestui atac cibernetic, care a paralizat marţi principalul operator ucrainean, a anunţat Serviciul de securitate SBU.

SBU anunţă că a deschis o ”anchetă penală”.

Potrivit unei ipoteze examinate de către anchetatori, ”serviciile speciale ruse s-ar putea afla la originea atacului cibernetic”, potrivit SBU.

Ancheta ucraineană priveşte fapte de ”înaltă trădare”, ”sabotaj” şi ”aducere atingere integrităţii teritoriale a Ucrainei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.