Rusia trebuie să lase ”teritoriile ocupate” în Ucraina înaintea oricărui ”armistioţiu temporar”, declară joi şeful de cabinet al lui Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, care denunţă drept o ”ipocrizie” un armistiţiu de 36 de ore anunţat de Vladimir Putin, de vineri de la prânz şi până la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mai întâi, Ucraina nu atacă un teritoriu străin şi nu omoară civili. Aşa cum face Federaţia rusă. Ucraina distruge doar membrii armatei ruse de ocupaţie pe teritoriul său”, declară Podoliak.

”În al doilea rând, Federaţia rusă trebuie să lase teritoriile ocupate - numai atunci va exista un «armistiţiu temporar». Păstraţi-vă ipocrizia pentru voi”, scrie el pe Twitter.

Înainte ca Vladimir Putin să anunţe armistiţiul în Ucraina, Podoliak a denunţat îndemnul Patriarhiului Bisericii Ortodoxe Ruse Chiril la un ”armistiţiu de Crăciun” drept o ”capcană cinică şi un element de propagandă”.

”Biserica Ortodoxă Rusă nu este o autorittate a ortodoxiei mondiale şi acţionează ca un «propagandist de război»”, a denunţat pe Twitter Podoliak.

”Biserica Ortodoxă Rusă a îndemnat la genocid în Ucraina, a îndemnat la ucidere în masă şi insistă asupra unei militarizări şi mai mari a Federaţiei ruse”, acuză el.

Patriarhul Chiril este un susţinător vocal al Războiului rus în Ucraina, iar într-o predică a spus că ”datoria militară spală toate păcatele”.

Patriarul Bisericii Ortodoxe Ruse a purtat o polemică cu Papa Francisc, care a denunţat invazia Ucrainei de către Rusia drept ”expansionism şi imperialism”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.