Preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin, îl acuză pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski de ”crimă”, prin faptul că refuză să negocieze cu Rusia, care a invadat Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vladimir Putin şi-a reiterat duminică propunerea unor negocieri în Belarus, o ţară care-i este aliată şi pe care o folosşte ca bază din spatele frontului în ofensiva trupelor ruse în Ucrana, aflată în plină desfăşurare.

Preşedintele ucrainean Volodimor Zelenski a anunţat că acceptă negocieri, însă nu în Belarus, o ţară ”ostilă”.

Volodin îl acuză pe Zelenski de faptul că astfel ”caută scuze”.

”În situaţia actuală, în interesul cetăţenilor ucraineni, Zelenski ar trebui să caute orice oportunitate de negociere”, apreciază duminică, pe Telegram, preşedintele Dumei de Stat, citat de agenţia rusă de presă Interfax.

”Aceasta este o crimă împotriva poporului ucrainean, în faţa comunităţii mondiale”, apreciază el.

O întârziere a negocierilor propuse de către Putin la Gomel, în Belarus, poate avea consecinţe dramatice, apreciază Volodin.

”Ieri, din cauza poziţiei sale, Zelenski a pierdut Donbasul, iar azi riscă să piardă Ucraina”, se declară convins Volodin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.