Preşedinta Parlamentului European Robert Metsola a salutat, miercuri, decizia Comisiei Europene de a recomanda Consiliului European să deschidă negocierile de aderare la UE cu Republica Moldova, Ucraina, precum şi deschiderea discuţiilor pentru aderare cu Bosnia-Herţegovina şi acordarea Georgiei statului de ţară candidată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Mă bucur că Ucraina şi Republica Moldova sunt pe drumul cel bun spre deschiderea negocierilor de aderare. Parlamentul European salută recomandarea de a acorda Georgiei statutul de ţară candidată şi de a deschide discuţiile de aderare cu Bosnia-Herţegovina, odată ce condiţiile sunt îndeplinite”, a scris Roberta Metsola, miercuri pe reţeaua X.
 
Comisia Europeană recomandă Consiliului European să deschidă negocierile de aderare la UE cu Republica Moldova, Ucraina, având în vedere rezultatele obţinute de cele două ţări, după ce Chişinăul şi Kievul vor adopta unele reforme esenţiale, a anunţat miercuri preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen. CE a mai recomandat începerea negocierilor de aderare la UE şi pentru Bosnia-Herţegovina. În ceea ce priveşte Georgia, executivul european este de părere că poate primi statutul de ţară candidată la aderare.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.