Premierul italian Mario Draghi nu participă la cea de a treia şi ultima zi a summitului NATO de la Madrid, din cauza unor tensiuni în coaliţia guvernamentală italiană, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mario Draghi urma să participe joi la o şedinţă de Guvern, la Roma, pe agenda căreia se află măsuri în vederea unei reduceri a facturilor mari la energie ale consumatorilor şi  cheltuieli guvernamentale, anunţă Executivul italian.

Plecarea lui Draghi de la summitul NATO de la Madrid are loc în contextul unor tensiuni în coaliţia de guvernare, formată în timpul pandemiei covid-19.

Predecesorul său, liderul Mişcării Cinci Stele (M5S, populişti) Giuseppe Conte, este nemulţumit într-o serie de probleme, inclusiv de faptul că Draghi susţine militar Ucraina împotriva Rusiei.

M5S se află într-o criză, după ce ministrul italian de externe Luigi Di Maio a părăsit formaţiunea, săptămâna trecută, şi a înfiinţat o grupare în favoarea lui Draghi în vederea alegerilor legslative prevăzute anul viitor.

Ministrul italian al Apărării Lorenzo Guerini îl înlocuieşte pe Draghi la summitul NATO din Spania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.