Premierul britanic Rishi Sunak a fost amendat vineri de către Poliţia din Lancashire, din cauza nepurtării centurii de siguranţă într-o maşină aflată în mişcare, în timp ce se filma într-o înregistrare video pe care a postat-o pe reţele de socializare, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia din Lancashire anunţă că i-a propus premierului o amendă fixă în anumite condiţii - plata în 28 de zile sau contestarea în justiţie.

Sunak, în vârstă de 42 de ani, şi-a cerut scuze în urma acestui incident, recunoscând o ”eroare de judecată”.

Pasagerii prinşi fără centura de siguranţă pot fi amendaţi pe loc cu 100 de lire sterline.

Amenda poate ajunge la 500 de lire sterline în cazul în care cazul ajunge în instanţă.

În cazul în care persoana amendată contestă amenda, poliţia revizuieşte cazul şi decide dacă să retragă amenda sau să prezinte cazul în instanţă.

Şeful Guvernului de la Londra se afla în Lancashire atunci când a filmat înregistrarea, în cursul unei vizite în nordul Angliei.

Sunak a postat pe Instagram acest clip, în care promova o ”reechilibrare” a cheltuielilor în teritoriu.

Aceasta este a doua oară când Sunak este amendat în timp ce se află în Guvern.

El a fost amendat în aprilie, împreună cu premierul de atunci Boris Johnson şi soţia acestuia, Carrie, din cauza încălcării restricţiilor anticovid, în urma participării la o petrecere de ziua de naştere a şefului său de atunci, la Downing Street, în iunie 2020, una dintre petrecerile din scandalul ”partygate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.