Cadavrul fără cap al unui bebeluş găsit în urmă cu o săptămână pe o plajă în nord-estul Cataloniei, este al unei fetiţe în vârstă de opt luni, care a murit, la fel ca părinţii săi, în naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi la Marea Mediterană, anunţă marţi Garda Civilă spaniolă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copilul ”venea din Algeria împreună cu părinţii săi, a căror ambarcaţiune a naufragiat al 6 aprilie”, precizează într-un comunicat Garda,

În urma acestei descopriri macabre, la 11 iulie, pe o plajă la Roda de Berà, în provincia Tarragona, analize ADN au permis să se stabilească o legătură de filiaţie cu o femeie ”identificată”, al cărei cadavru a fost localizat în aprilie în largul Insulelor Baleare, precizează Guardia Civil.

Ambarcaţiunea, care a plecat din oraşul algerian Cherchell (nord) la 21 martie, avea la bord 15 persoane, între care şi părinţii fetei.

Niciuna dintre aceste persoane nu a supravieţuit, iar opt cadavre au fost găsite ulterior, se arată în comunicat.

PRINCIPALA POARTĂ DE INTRARE ÎN UE

Spania este una dintre principalele porţi de intrare a migranţilor clandestini în Uniunea Europeană (UE).

Potrivit unor ultime date de la Ministerul spaniol de Interne, 14.021 de persoane au sosit în regat ilegal - pe cale maritimă sau terestră - din ianuarie şi până la jumătatea lui iulie, reprezentând o scădere cu 6,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Peste jumătate dintre migranţi au intrat în UE prin arhipeelagul Canare, situat în largul litoralului din nord-vestul Africii (7.590, un număr în scădere cu 18,5%), iar un pic peste o treime pe coastele continentale sau Insulele Baleare (5,781, +46,7%).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.